Menu

Persoonlijk leiderschap

Het inschakelen van een coach om medewerkers en/of management te begeleiden bij hun persoonlijke ontwikkeling leidt tot persoonlijk leiderschap. Persoonlijk leiderschap is het vermogen om de invulling van je leven en werk in eigen hand te nemen en hier bewust richting aan te geven. Je neemt verantwoordelijkheid voor je denken en handelen.

Persoonlijk leiderschap is een manier van kijken naar jezelf, je leven en jouw rol in de wereld. Dat vraagt in de eerste plaats bewustzijn; bewustzijn van jezelf, je gedachten en je gevoelens. Maar ook bewustzijn van de wijze waarop jij naar de wereld kijkt en hoe jouw conditionering invloed heeft op jouw gedrag. Persoonlijk leiderschap zorgt ervoor dat je je eigen potentieel tot ontwikkeling brengt en de kloof tussen potentieel en prestatie overbrugt.

Persoonlijk leiderschap is nodig om anderen te kunnen begeleiden in complexe situaties. Je hebt namelijk eerst inzicht in jezelf nodig, voordat je anderen effectief kunt aansturen. Investeren in de ontwikkeling van persoonlijk leiderschap levert een positieve bijdrage aan de zelfsturing van mensen en daarmee weer aan het zelfsturend vermogen van de organisatie waarin mensen werkzaam zijn. De persoonlijke flow staat daarmee aan de basis van de vitale organisatie. Neem vrijblijvend contact op, dan bespreken we de mogelijkheden.