> Wie ben ik? - Free2Feel Rouwbegeleiding in Zoetermeer > Menu

Wie ben ik?

Mijn naam is Richelle Verhoef (1971). Ik ben getrouwd, moeder van 3 lieve meiden en ik woon in Zoetermeer. Ik heb een financiële achtergrond (bedrijfseconomie en postdoctoraal accountancy) en ben jaren actief geweest als accountant en in diverse management rollen. Totdat ik tegen mijn grenzen aanliep en een burn-out kreeg. Deze fase was een diep dal waarin ik weinig licht zag. Het dwong me echter om stil te staan en eens te bekijken waar ik eigenlijk mee bezig was.

Ik zat erg in mijn hoofd, was altijd druk (gezin, werk, sport, actief sociaal leven) en liet me leiden door wat in mijn ogen de verwachtingen van anderen waren. Maar wat wilde ik eigenlijk? Wat waren mijn behoeften? Ik kon het niet bedenken en realiseerde me dat ik meer mocht gaan voelen om de antwoorden op deze vragen te vinden. En in dat proces ontdekte ik waar ik heel blij van wordt en dat is verbinding voelen met mensen. Verbinding van hart tot hart. Waarin de stroom van energie en liefde voelbaar wordt. Waarin verschillen wegvallen en echt contact ontstaat.

Niet toevallig dat mijn uitval plaatsvond in de week van 14 november, de datum waarop mijn nichtje Joney is overleden. Toen negen jaar geleden. Ze werd nog geen 4 maanden oud. Dat kleine meisje in het ziekenhuis, de zorgen, het liefdevolle afscheid, het verdriet van mijn broer en schoonzus, het witte kistje en de regenboog op de begraafplaats… Het had een diepe impact op me. Gevoelens van verdriet, onbegrip en machteloosheid. Negen jaar na haar afscheid zat het verdriet me, op momenten, nog steeds hoog. Tot ik er betekenis aan kon geven. Als je hier meer over wilt lezen, ga dan naar deze blog.

Na diverse opleidingen en verdiepingen op het gebied van coaching, counseling, therapie en rouwbegeleiding voelt het heel kloppend om mijn verlieservaring in te kunnen zetten voor anderen.

Als rouwbegeleider en therapeut is het luisteren zonder oordeel essentieel. Ik vind dat ook heel fijn omdat ik dan met een open blik mag ontdekken wat er speelt bij de ander. Als er geen oordeel is kan verbinding ontstaan; een onmisbare basis voor begeleiding in een veilige omgeving. Verbinding is ook de basis voor een ander bedrijf waarin ik actief ben samen met twee compagnons: Het Centrum voor Onbegrepen Klachten. Kijk op www.centrumonbegrepenklachten.nl als je hier meer over wilt weten.